En-time-om-dagen princippet: En eksponentiel genvej til succes.

Hvad har verdens rigeste mænd, Bill Gates, Larry Ellison, Michael Dell og mange andre, til fælles? Mange af dem har ikke en universitetsuddannelse. Hvilket kan fortælle dig, at en uddannelse ikke er nødvendig for at få succes. Hvad kræver det? Der er en meget simpel, testet og bevist metode, der vil virke for næsten alle mennesker.. Og på bemærkelsesværdig kort tid.

Studér noget – alt der kan have interesse for dig – i bare én time om dagen på samme måde som en universitetsstuderende ville studere et af sine fag.

Dette er et princip, der blev gjort populært af Earl Nightingale et halvt århundrede siden, som efter lang tid er blevet glemt. Men som Nightingale opdagede, er daglig studering et karaktertræk hos næsten alle succesfulde mennesker. Og det betaler sig hurtigt. Fordi med kun seks måneders koncentreret en-time-om-dagen studering kan du forstå det basale ved næsten alle emner. Lyder det simpelt? Det er det også. Det er det smukke ved det og er en af grundene til, at denne teknik kan ændre liv. Livet hos retningsløse teenagere.. hos folk fanget midt i karriererutinen.. og hos de der føler sig tilsidesat af samfundet og mangler nogle ekstra penge.

Succes kan være mange ting for forskellige mennesker. Tag fitnessfolkene som et eksempel. Man træner blot 1 time om dagen (i mange tilfælde færre end 7 timer om ugen) for hele tiden at bygge oven på de muskler, man allerede har opbygget. Man ser måske ikke resultater inden for den næste uge eller måske den næste måned. Men man ved, man er under progression. Efter 6 måneder kan man virkelig se resultater. Efter 1 år, 2 år, 5 år, 10 år er det en helt anden historie, og før man ved af det, kan man ende med at stå på scenen og vise sit resultat frem for tusindvis af tilskuere. Og det hele kan føres tilbage til den ene time om dagen. Dette er blot ét eksempel. Forestil dig, at du intet ved om at skabe hjemmesider og arbejde med grafik. Du beslutter at tage en-time-om-dagen princippet til dig, og du finder et tidsrum på dagen på en time, som du holder fast i hver evig eneste dag de næste 6 måneder. Du starter med at se lidt YouTube videoer om det basale af HTML, CSS, PHP osv. Før du ved af det, har du skabt din helt egen hjemmeside og har opbygget et helt unikt sæt færdigheder, som du vil have resten af dit liv.. og vigtigst af alt vil du fortsætte med den ene time om dagen, indtil du bliver den bedste inden for programmering. Du beslutter måske at sige dit 9-4 job op for at starte din egen forretning, hvor du har mulighed for at tjene astronomisk flere penge, end du ville kunne have gjort på dit gamle job.

Så hvad skal du måske studere for at kunne opnå den frihed, du vil have, samt den omsætningen til at nyde den?

Det indlysende svar er noget, du er passioneret omkring. Det gør ikke blot læringsprocessen sjov, men det sikrer også, at din nye karriere vil være følelsesmæssigt såvel som finansielt tilfredsstillende. Er du glad for den virksomhed, du arbejder for nu? Der er ingen mere sikker vej at kravle op af karrierestigen på end at lære mere om den industri, du arbejder i. Efter blot en måned eller to vil du kunne demonstrere din hurtigtvoksende viden på jobbet – og tiltrække opmærksomheden fra dine chefer.

Så hvordan kan du finde en ekstra time om dagen, som du kan studere i? Jeg har fundet ud af, at den bedste måde at skride frem på er ved at planlægge din studieperiode på samme tid hver eneste dag. Jeg foretrækker denne time om aftenen fra kl. 22-23, da jeg er et nattemenneske, og mit hoved i bund og grund fungerer bedst og hurtigst om aftenen. Jeg ender dog tid med, at dette bliver 4-5 timer om dagen ud over mit daglige studie/arbejde, da jeg gerne vil speede læringskurven op, og fordi jeg blot er så passioneret om det, jeg laver. Hvis du har en travl hverdag med familien, så stå en time tidligere op om morgenen og få det gjort, inden du tager på arbejde.

Mens du nok ikke bliver hjernekirurg af at studere en time om dagen i seks måneder, er der mange karrierer, der med lille indsats kan få dig rigtig langt. Hvor længe vil det for eksempel tage dig at blive en virkelig kompetent videoklipper? at lære at bygge et godt surfboard? uanset hvad du vælger at studere, så lad vær med at udsætte det. Hvis du ikke lærer noget nyt idag, vil du blot være en dag ældre og slet ikke klogere imorgen.

Hvad synes du? Smid en kommentar her. Det skader ikke!