CANF, Can-Fite BioPharma Ltd., vil styrtdykke i næste uge

Dette blogindlæg vil handle om en amerikansk virksomhed, der på det seneste er løbet for vidt. Aktien hedder CANF og er en small-cap biotekvirksomhed med en markedsværdi på nuværende 37,68 mio. dollars. På blot en uge (7 handelsdage) er denne aktie gået fra 2,5 dollars op til næsten 6 dollars, tilbage til 4 dollars, og lukkede så idag ved 4,30 dollars. Denne ekstreme volatilitet har været skræmmende, og jeg har da taget et relativt stort tab på den indtil videre. I får lige grafen, så i kan se, hvad jeg mener.

graf over aktien CANF

Som i kan se på ovenstående graf, begyndte volatiliteten for alvor at træde i kraft, da volumen begyndte at skyde i vejret d. 18/11. Hver “lysestage” (candlestick) på grafen repræsenterer én dag. “Hvor kommer alle disse købere så fra?”, spørger du. Det kan jeg fortælle dig. Denne aktie er et klassisk eksempel på et pump-and-dump. Nogle promotere bliver kompenseret for at “pumpe” aktien op, så insidere, promotere og whatever kan “dumpe” aktien til en høj kurs. Aktien er i stor grad blevet promoveret via emailkampagner fra følgende sider:

canf-pump-hjemmesider

En række mindre promotere er angiveligt blevet kompenseret med over 30.000 dollars for at promote denne aktie via deres nyhedsbreve, så mindre og naive aktiehandlere kan byde aktiekursen op. Luften i en sådan ballon kan dog ikke holde, for på et tidspunkt vil aktien stoppe med at blive promoveret, og promoterne vil bevæge sig videre til et nyt aktieoffer. Når det sker, og de “dumper” deres beholdning med stor fortjeneste, så vil aktionærerne følge trit, og aktiekursen vil styrtdykke 20-30-40% på en enkelt dag, og jeg forudser med stor sandsynlighed, at det sker i løbet af næste uge. De sidste tre dage med fald har blot været et resultat af profittagere, hvilket har skabt et kortsigtet fald i aktiekursen. Dette fald er dog blot en lille teaser for, hvad der kommer til at ske, når insiderne og promoterne endeligt dumper deres aktier og stopper kampagnen. Så bliver det en kamp for de mindre aktionærer at komme først ud. De vil trampe oven på hinanden med deres salgsordrer, og det vil skabe et utroligt skarpt fald. Når blot kursen bryder støtteniveauet lige under 4$, vil aktionærerne indse, at aktien er færdig, og det er her, det store fald sandsynligvis vil komme. Om en lille måneds tid vil aktien sandsynligvis være tilbage i kurs 2,5 dollars, hvis ikke lavere.

Den største promoter bag aktien er de såkaldte Small Cap IR. Se mere her.

Ud over promoveringen har virksomheden en utroligt dårlig økonomisk struktur, selv for en biotekvirksomhed. Ifølge sidste årsregnskab lavede virksomheden et tab på intet mindre (eller skulle man sige større) end knap 9 mio. dollars. Det betyder ret meget, når egenkapitalen for året før sluttede på -1,3 mio dollars. Denne egenkapital hoppede dog op på 3,8 mo. i slutningen af sidste regnskabsår, det var dog bare ærgerligt, at dette ikke var et resultat af en forbedret forretning. Det var et resultat af en udvanding af aktierne i form af en ny udstedelse af aktier. Dette ses ved, at antallet af stamaktier ifølge regnskabet i 2012 lå på 733.000 stk. og så pludselig 1.163.000 stk. i 2013. Virksomheden har altså udstedt nye aktier for at skyde flere penge i kassen og “pynte” på regnskabet. Ikke nok med at dette er et tilfælde af et pump-and-dump, så er virkomheden og dens forretning også i stor knibe.

Jeg glemte at fortælle om mit tab i aktien. Det var et resultat af et for tidligt short. Ofte er det sådan med disse pump-and-dump aktier, at man skal være tidligt ude for at kunne finde aktier at shorte for at være med på den store nedtur. Grunden til dette er, at der skal være depoter i mæglerens kundekartotek, som har købt aktien, for at man selv kan låne disse aktier for så at sælge dem og købe dem tilbage, når kursen er billigere. Hvis man er sent ude med sit short, kan det være utroligt svært at finde aktie at låne af sin mægler, og man vil blive nødt til at se med fra sidelinjen, når aktien styrtdykker. Derfor valgte jeg at shorte for tidligt, hvilket resulterede i, at jeg blev squeezed out og måtte tage mit tab. Jeg lod dog dette tab blive en del større, end min originale plan havde fastlagt for lige at se, om nu aktien ikke kom tilbage alligevel, hvilket den ikke gjorde. Jeg lagde mit short ind ved åbningen af d. 20/11, da det så ud til, at et dyk var på vej grundet en svag åbning i aktien. Dog fik jeg et meget dårligt indgangspunkt tæt på bunden af det daglige interval, hvilket selvfølgelig var en stor fejl, der resulterede i, at jeg blev meget stædig og måtte se mit tab blive større og større. Heldigvis lukkede jeg min position lige inden luk, da aktien lukkede tæt på sit højdepunkt, og det lignede, at den kunne gå i udbrud næste dag, hvilket den i den grad gjorde. Aktien gik d. 21/11 fra 4 og op til næsten 6 dollars i løbet af 4 handelstimer, altså næsten 50% på 4 timer.

Jeg vil lave et follow-up indlæg i næste uge, når aktien (forhåbentligt) er færdig.

Hvad synes du? Smid en kommentar her. Det skader ikke!