Indikatorer der måske kan indikere en top i denne cyklus

Med de meget store udsving og den forøgede volatilitet på aktiemarkedet, er der mere end i lang tid stor diskussion om, om markedet vender. Jeg har selv de sidste par måneder ment, at der skal en markedskorrektion til, for at vi igen kan se et “sundt” marked. Her er to indikatorer, jeg har fundet, som måske kan indikere, at markedet er ved at toppe.

NewHighs012015

NewLows012015

Ovenfor er to grafer for indekset S&P 500, som er den sorte linje. Derudover viser den grønne linje på den øverste graf den procentdel aktier, der har nået et nyt 5-dages højdepunkt, og den nederste viser den procentdel, der har nået et nyt 5-dages lavpunkt.

Typisk vil man se de 5-dages højdepunkter trække sig sammen og de 5-dages lavpunkter udvide sig, når en markedscyklus er ved at toppe. Igår lukkede S&P 500 lidt højere, men de nye lavpunkter udvidede sig, og de nye højdepunkter trak sig sammen. Hvis de nye højdepunkter på drastisk vis begynder at udvide sig igen, vil denne tese ikke længere være gyldig.

Hvad synes du? Smid en kommentar her. Det skader ikke!