“Hvor skal markedet hen?”

“Hvor skal markedet hen?” – Ingen har nogen anelse. Dem, der tror, de ved noget, ved intet. Det eneste man kan gøre lige nu, hvor markedet er så volatilt, er at tage kalkulerede gæt og holde sig til ubalancerede risk/reward setups eller slet og ret holde sig helt ude i et stykke tid. Det bekymrer mig, når finansielle medier anbefaler at købe op med alt, man har, eller købe mere op for at få sin gennemsnitskurs ned, når vi står i en situation, hvor chancen for at det kan gå begge veje slet ikke er til at skue. Hvis vi blot har at gøre med en korrektion, er der ingen, der ved, om vi snakker 10%, 20%, 30% eller mere på meget kort tid.

Hvis jeg skal give en mening, så er dette blot et teknisk “bounce” på markedet og ikke et rebound. Vi har brudt et meget markant støtteniveau med enorm volumen, og nu tester de svage hænder blot for at se, om det er nu, det ventede fald kommer. Siden februar har faldene været med større og større volumen og “testene” har været med mindre og mindre, hvilket indikerer, at de store spillere sniger sig langsomt ud, og det snart kun er den almene investor med en gearing på 1:2, 1:4, 1:6, der står tilbage uden nogen understøttelse på markedet. Som skrevet i det her indlæg er marginniveauet alt for højt på markedet overordnet set, og mandag blev set med enorme mængder margin calls fra adskillige brokers i USA, og det samme kan jeg kun antage om brokere over hele verden. Interactive Brokers var endda ude og sige premarket mandag, at alle positioner skulle likvideres til 1:1.

Kinas forsøg på kunstige indgreb på markedet har kun været med til grave deres eget hul dybere, og det samme har været situationen i henholdsvis Europa og USA på dog mere indviklet og ugennemskuelig facon i form af kvantitative lempelser og nulrenter. Aktier er de seneste års tid begyndt at fylde så meget i den almene persons økonomi, at en korrektion kan have betydelige konsekvenser, og derfor må diverse centralbanker igen træde til for at pumpe markedet endnu længere op eller blot lade være med at hæve renten. Det er efter min mening en usund måde at lade den degenererede investor beholde sine penge på og er blot med til at udskyde og forværre den korrektion, som igen skal kunne gøre markedet sundt igen. Der skal en normalisering i pengepolitikken til for ikke at gøre en forventet korrektion til en ny boble længere ude i fremtiden. Men igen, ingen ved, hvor markedet skal hen, og dem der virkelig ved, hvad der vil ske, ved absolut intet. Min analyse er blot et kalkuleret gæt. Hvis man agter at handle disse tilstande, bør man kun gøre det i form af kalkulerede risk/reward setups og ikke tro, at man kan fange bunden.

Vi slutter af med et billede af et sjovt lille indslag, som er blevet sendt på CNBC. Overskriften tydeliggør, hvad det er, jeg har prøvet at sige med dette indlæg:

bob-doll-50-chance

Hvad synes du? Smid en kommentar her. Det skader ikke!